Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Vitamine D voor mijn huisdier

2maart
kattenpoot met pillen op kartonnen ondergrond

Voor de mens is vitamine D van levensbelang. We halen het uit blootstelling aan de zon, maar veel mensen supplementeren dit ook. Teveel inname van Vitamine D kan juist schadelijk zijn. Maar hoe zit het met onze kat of hond? Hebben zij vitamine D nodig? Hoe krijgen ze dat binnen? En kunnen ze er ook teveel van binnen krijgen?

Vitamine D is belangrijk

Vitamine D is een belangrijke voedingsstof die een vitale rol speelt in de botten en in andere vitale functies. Een kat of hond met een laag vitamine D gehalte, krijgt vaak ook te weinig calcium binnen. Vooral als ze nog kitten of pup zijn kan dit leiden tot gevaarlijke botafwijkingen: kromme poten, vertraagde groei, veranderde motoriek en nog meer afwijkingen worden dan waargenomen.

Zorg er dus voor dat jouw huisdier genoeg vitamine D binnenkrijgt. Dit kun je doen door de juiste voeding te geven aan jouw dier, met daarin dus vitamine D én calcium. Bijvoorbeeld de insectenvoeding die we aanbieden is hier heel goed voor.

Teveel Vitamine D?

De meeste dieren krijgen vitamine D binnen door het eten van plantaardige producten of vlees. Ook zij nemen vitamine D op via zonlicht. Mensen kunnen snel teveel vitamine D binnenkrijgen, maar bij dieren valt dat gelukkig wel mee.

Bron

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666450X20300171?via%3Dihub

Producten met