Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Welke speeltjes zijn veilig voor mijn hond?

25juni

De meeste honden vinden het heerlijk om te spelen met speeltjes, knuffels, botten, ballen, touwen en takken. Toch zijn niet alle speeltjes veilig. We vertellen je graag wat meer over verschillende soorten speelgoed en hoe je het veiligste speeltje voor jouw hond kunt kiezen.

Knuffels

Het ene huisdier is super zuinig op zijn knuffel terwijl de ander hem juist het liefst meteen kapot maakt en de vulling probeert op te eten.

Is jouw hond voorzichtig met zijn knuffel? Dan is het niks aan de hand! Maakt jouw dier knuffels graag stuk? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

  • Zorg er voor dat je knuffels koopt met verstevigde stiksels. Hierdoor is het minder makkelijk de stiksels kapot bijten en de vulling er uit halen.
  • Let er op dat de vulling van de knuffel veilig is en dus geen grote stukken plastic bevat waardoor er kans op stikken bestaat.

Welke hebben wij

Bijvoorbeeld de knuffels van het merk P.L.A.Y. zijn gemaakt van extra stevig materiaal en bevatten dubbele stiksels die het honden moeilijker maken om ze stuk te maken.

Ballen

Houdt jouw hond van tennisballen? Zorg dan dat het gele vilt-laagje om de bal niet loslaat of makkelijk los te kauwen is. Dit gele laagje bevat vaak plastic op de vezels van het vilt steviger te maken.

Welke hebben wij

Zoek je een veilige bal voor jouw hond? Kies dan bijvoorbeeld de bal van natuurrubber van het merk Trixie. Deze zijn speciaal gemaakt voor honden en gaan veel langer mee dan een klassieke gele tennisbal.

Touw

Bij het kauwen op een touw kunnen er stukjes van de stof afbreken. Koop je een touw voor je huisdier, let er dan op dat het touw gemaakt is van stevig katoen. Katoen breekt tijdens het spelen af in kleine stukjes en zorgt minder snel voor schade aan de darmen dan bijvoorbeeld plastic.

Het is hoe dan ook altijd belangrijk dat je de speeltjes van je huisdier regelmatig controleert. Zie je dat het speeltje stuk is of niet meer helemaal veilig is? Gooi het speeltje dan weg of laat je huisdier er alleen maar mee spelen onder toezicht.

Welke hebben wij

Houten takken

Veel honden vinden niets lekkerder dan op takken kauwen. Let er op dat de splinters van deze takken toch onaangename schade bij jouw hond kunnen aanrichting. De splinters kunnen het tandvlees kapot maken, maar ook de ingewanden aantasten omdat ze zo scherp zijn. Zorg er voor, dat als jouw hond lekker op een tak wil kauwen, dit dan gebeurt onder toezicht, zodat je in de gaten kunt houden of jouw hond de tak niet opeet.

Veilige en duurzame speeltjes

Uiteindelijk koop je het beste speeltjes die duurzaam zijn. Zowel omdat ze goed gemaakt, zijn maar ook omdat ze langer meegaan. De aanschafprijs van zo’n speeltje is dan misschien wat hoger, maar je weet zeker dat het veilig is én langer mee gaat.

laat een reactie achter