Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

De wereld van huisdieren milieubewust, veilig en gezond maken!

Wij willen jou inspireren om te streven naar duurzaamheid in de zorg voor jouw huisdier, met een aanbod van informatie, betrouwbare producten en persoonlijke aandacht.

Wij willen inmiddels allemaal bijdragen aan een duurzame wereld. We maken voor onszelf milieubewuste keuzes. We zien steeds vaker dat als je weinig betaalt spullen van slechte kwaliteit blijken te zijn. Dus je wilt graag goede spullen kopen, die weinig problemen veroorzaken in de wereld. Daar heb je best wat geld voor over, want dan krijg je ook betere producten.

Dat is waarom wij jou de Duurzame Dierenwinkel bieden. Want bovenstaande overtuiging wil je natuurlijk ook toepassen op je huisdier(en). Alleen waar begin je, hoe weet je of iets ‘duurzaam’ te noemen is? 

Wij zijn aan de slag gegaan om dat voor je uit te zoeken. Door informatie te bieden bij de producten, maar ook in onze blog-artikelen meer duiding te geven, hopen wij jou te helpen de wereld van jouw huisdier milieubewust, veilig en gezond te maken.

Wie werken er

Michiel & Ro

Michiel

Oprichter en grootste klant

Al zijn hele leven fan van huisdieren, met name honden. Toen langzamerhand het besef kwam dat we met zijn allen niet langer kunnen leven op de planeet zoals we eerder deden, paste Michiel zijn leefstijl aan. Hij begon met minder vlees en vis te eten, werd vegetariër en vervolgens zelfs veganist. 

Michiel is nu actief bezig met een duurzaam leven, niet alleen wat betreft eten, maar ook het gebruik van verpakkingen, energie en reizen heeft hij aangepakt. Als laatste kwam daar zijn huisdier bij. Toen hij Ro kreeg bedacht Michiel zich dat ook de verzorging van een huisdier duurzaam moet kunnen.

Zoekende op internet vindt hij al snel allemaal losse initiatieven van over de hele wereld om duurzame verzorging van een huisdier mogelijk te maken. Maar wat hij miste is een plek waar al deze kleinschalige initiatieven samengebracht werden. Zo ontstond het idee van de Duurzame Dierenwinkel.

Robin

Creatieve geest en duurzaamheidsfanaat

Als klein meisje droomde Robin al van het hebben van een hond. Toen ze een eigen plekje in het mooie Utrecht kreeg, adopteerde ze Ali uit Spanje en werd haar droom werkelijkheid. Ze redde niet alleen een hond van het leven op straat, maar kreeg er ook een vriendin voor het leven bij.
Het hebben van een eigen huis en een hond bracht een hoop nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Robin wilde bewuster gaan leven en maakte duurzamere keuzes op het gebied van voedsel, kleding en vervoer. Ook het voer en de speeltjes van Ali moesten er aan geloven.

Haar passies voor dieren, duurzaamheid en mensen blij maken, komen perfect samen in haar werkzaamheden voor de Duurzame Dierenwinkel! Ze wil andere huisdier-eigenaren graag laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om duurzamere keuzes te maken en het nooit te laat is om te beginnen met een duurzamere levensstijl.

Robin Schoemaker

Ro

Voorproever en kwaliteit bewaker

Ro werkt hard aan zijn bureau om de perfecte resultaten te bereiken. Toen hij bleek allergisch te zijn voor dierlijke eiwitten, werd hij prompt en onaangekondigd veganist.

Het maakt bijna niet uit welke groente of fruit je hem voorzet, hij eet het wel op. Hoezo hebben honden vlees nodig?!? Ro is het schoolvoorbeeld van een gezonde vegan hond.

Ali

Zonaanbidder en speeltjestester

Ze werd als puppy in Spanje op straat gevonden en woont sinds 2021 bij Robin in Utrecht. Ali is een Teckel-Podenco mix. Ze is eigenwijs, vrolijk, snel en heel grappig. Ali is dol op rennen door het bos, snacks en spelen met andere honden. Zodra het zonnetje ook maar een beetje begint te schijnen, is Ali te vinden op een kussentje in de zon. Ze houdt graag de wacht in de keuken als er eten wordt klaargemaakt. Als er iets op de grond valt is ze er als de kippen bij om het even “op te ruimen”. 

Ali heeft een sterk stel tanden, waar ze maar al te graag mee kauwt. Ze is de perfecte test-hond voor duurzame speeltjes. Als Ali het kapot niet krijgt, dan is ‘ie goedgekeurd!

Duurzame producten
duurzame producten
0
blije dieren
blije dieren
0
honden op kantoor
0
plastic bespaard
0 kilo

Onze overtuiging

Afbeelding van actie

Eerlijk

We zijn transparant in wat we doen. We liegen niet en verbergen geen informatie. De producten die we bieden zijn op een juiste wijze gemaakt en we vertellen daarover het eerlijke verhaal.
Afbeelding van actie

Inspirerend

We bieden inspiratie aan mensen die pas net gaan nadenken over de duurzaamheid van hun huisdier verzorging, We verfijnen de kennis die mensen hebben over duurzaamheid. We inspireren andere (dieren)winkels om meer aandacht te hebben voor het pad van het product.
Afbeelding van actie

Bereikbaar

We zijn goed vindbaar en benaderbaar. We nemen de tijd om mensen voorlichting en antwoord op hun vragen te geven. We houden lijntjes kort en halen plezier uit klantcontact.
Afbeelding van actie

Verantwoord en gezond

Onze producten worden op een juiste manier gemaakt zonder mensen of de natuur te schaden. Mede daardoor ontstaan er kwalitatief hoogstaande producten die gezond zijn voor het dier. We bieden verantwoorde informatie over een gezonde huisdier leefstijl.