Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Insecten eten?

24maart
Schalen vol met diverse insecten

Voedseldeskundigen denken dat het eten van insecten de toekomst voor ons kan zijn. Langzamerhand zijn er steeds meer gerechten waar insecten inzitten. Sprinkhanen, krekels, meelwormen, mieren. Ze worden allemaal gebruikt. Veel mensen zijn er echter nog niet klaar voor, het idee om insecten te eten staat ze gewoon tegen. Dat is ook goed te begrijpen.

Dieren hebben dat niet, die geven er niet om wat ze eten, als het ze maar smaakt. Vandaar dat ik het heel slim vond dat er het idee ontstond om dit voer te maken voor katten en honden. Een goed geurend voedsel dat ontzettend voedzaam is.

10 redenen om insecten aan je kat of hond te voeren

We geven je 10 redenen om het te proberen. Als je dan niet overtuigd bent, dan weten we het ook niet meer.

1. Een belangrijke bron van eiwitten

Rundvlees heeft een proteïnegehalte van 40%. Gevogelte van 31%. Dit staat tegenover insectenvlees, die een proteïnegehalte van 60% hebben!

2. Insecten zijn hypoallergeen

Insectenvlees is van nature hypoallergeen en is perfect geschikt voor gevoelige honden met voedselintoleranties of huidproblemen.

3. Er zitten veel goede voedingsstoffen in “deze kleine beestjes”

Van nature rijk aan laurinezuur en omega 3, 6 en 9, vitamine B complex, ijzer en calcium alleen maar goede dingen voor een geweldige gezondheid!

4. Een volmaakt vlees

In tegenstelling tot vleesmeel in industriële droogvoeding, kan het insect voor 80% tot 100% geconsumeerd worden, dus geen verspilling.

5. Insecten zijn zeer licht verteerbaar voor uw hondjes!

Men gebruikt de larven in hun geheel. Het resultaat: profielen van rijke en gediversifieerde aminozuren die het eiwit vormen. Zoals chitine, een molecule die een betere assimilatie van voedingsstoffen en een vlottere vertering mogelijk maakt.

6. Vetarm

Het insect is arm aan calorieën. Het bestaat slechts voor 16% uit vetten in tegenstelling tot de andere vleessoorten. Ideaal om uw hondje te laten afvallen als teveel vet het onderliggende probleem is.

7. Insecten stoten 100x minder CO2 uit

De kweek van insecten stoot slechts 0,0001kg CO2 uit voor 1 kilo vlees en stoot geen methaan of stikstof uit.

8. …en verbruiken 17 keer minder water

Insecten verbruiken heel weinig water, 1 liter voor 1 kilo vlees. Alleen larven hebben water nodig, volwassen dieren nemen genoegen met water van fruit en groenten waarmee ze worden gevoed.

9. Recyclende beestjes

Insecten zijn ook een 100% natuurlijke recycling oplossing, insecten voeding bestaat uitsluitend uit plantaardige bijproducten zoals aardappel of bieten schillen uit de landbouw en pakken zo geen eten af van de mens.

10. Het smaakt goed!

Hermetia illucen hebben een unieke smaak en een aantrekkelijke geur. Samen met de natuurlijke ingrediënten die we in het insectenvoer stoppen, zoals banaan, biet en kokosnoot, is dit een gegarandeerd succes.

Bron

Onze partners van Entoma kwamen met deze tien punten. Lees het blog op hun website voor meer.