Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Welke speeltjes zijn veilig voor mijn kat?

5augustus

Katten zijn dol op lekker luieren, maar af en toe ook niet vies van een goede speelsessie. We willen je graag meer informatie geven over speeltjes die veilig zijn voor jouw kat. 

Matatabi 

Matatabi werkt ongeveer net zoals kattenkruid. Katten worden er door gestimuleerd en er vervolgens rustig van. Het wordt dus ook voornamelijk gebruikt voor katten die last hebben van stress en spanningen.

De stokjes kunnen gebruikt worden als snack, maar er worden ook speeltjes van gemaakt. Zo wordt snacken en spelen goed gecombineerd. Het is vrij stevig materiaal, dus gaat best een tijdje mee.  De Matatabi speeltjes van Trixie zijn ideaal voor jouw kat om mee te spelen en aan te krabben of op te kauwen. Ze zijn helemaal veilig en laten jouw kat gegarandeerd relaxen. 

Leuk weetje

Matatabi zijn takken van de Actinidia Polygama. Dat is een plant die bij de kiwifamilie hoort en groeit in gebieden in Azië. De takken worden gedroogd en verwerkt in speeltjes en snacks voor katten. 

Vilt 

Speeltjes van natuurlijk vilt zijn geheel veilig voor katten. Neem een voorbeeld aan de ballen van Mishum. Dit vilt is een natuurlijk materiaal, gemaakt van samengeperst wol. De kleuren van het vilt worden gegeven door een natuurlijk verf. Hier zitten dan ook geen chemische stoffen in. 

Veertjes

Katten vinden stokken en touwtjes met veertjes vaak erg interessant. Let er bij de aanschaf van deze speeltjes wel op dat het geen plastic bevat en dat het veertje goed is bevestigd aan de rest van het speeltje. Check bijvoorbeeld ook op lijmresten. Dat is niet alleen vervelend om binnen te krijgen, maar bevat ook vaak chemische en giftige stoffen voor je dier. 

Elektrische speeltjes 

Producten met een batterij er in zijn natuurlijk niet helemaal duurzaam. Er wordt ook vaak plastic gebruikt in deze soort artikelen. Heb je nou toch iets gekocht dat op batterijen werkt? Zorg er altijd voor dat je er bij blijft als je kat met dat product speelt.

Ook moet je even goed kijken naar het Keurmerk. Er is een C E (Conformité Européenne) en een CE (China Export) keurmerk. De eerste is goed en betekent dat het overeenkomt met de Europese standaarden. De ander heeft die goedkeuring niet en zal sneller (brand)gevaarlijk zijn.

Bij het goede logo staan de letters verder uit elkaar en loopt het streepje van de E niet tot het einde.

Kleine voorwerpen 

We willen geen open deuren intrappen, maar pas altijd op met kleine voorwerpen die je kat per ongeluk kan inslikken!

Controleer bij de aanschaf van een speeltje voor je kat waar het van is gemaakt en waar het vandaan komt. Ook reviews lezen kan je veel nuttige inzichten geven. Gaat het snel stuk? Probeer het dan te vermijden en ga op zoek dan naar een speeltje dat langer mee gaat. Bekijk de speeltjes uit ons assortiment.

Heel duurzaam

De speeltjes van P.L.A.Y. die we hebben zijn ook heel duurzaam:

laat een reactie achter