Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Verbod op houden van honden met een korte snuit en katten met vouworen

20januari
mopshond met korte snuit

De minister van landbouw is bezig met het verbieden van het houden van honden met een te korte snuit en katten met vouworen. Dit zou dan betekenen dat het hebben van een mopshond in de toekomst verboden wordt. Eigenaren van een dergelijke hond of kat mogen deze wel nog houden, maar geen nieuwe meer aanschaffen.

Momenteel mogen deze honden en katten al niet meer gefokt worden, maar wel nog gehouden. Eigenaren van de beestjes halen ze daarom vaak uit het buitenland of bij fokkers die deze regels niet naleven.

Het verbod op het houden van een dier zou dan ook veel effectiever zijn. Het gevolg is dat ze dus ook niet meer te verhandelen zijn en geïmporteerd mogen worden. Verder zie je dan als het goed is geen posts meer op social media van honden met een te korte snuit of die katten met de dubbelgevouwen oortjes.

kat met dubbelgevouwen oren

Ademhalingsproblemen mopshonden

“Zij hebben de beste bedoelingen, maar weten vaak niet dat dieren permanent kunnen lijden onder deze eigenschappen”, aldus de minister. Honden met een te korte snuit moeten bijvoorbeeld constant happen naar adem.

Honden met een snuit die korter is dan de helft van hun schedel mogen straks dus niet meer gehouden worden.

laat een reactie achter